Griekenland: Te Zot om los te lopen

FacebooktwitterFacebooktwitter

In de rubriek ‘TeZotomlostelopen’ van het maandblad Vrede van juli-augustus 2011 lees ik:

‘Griekenland was de vierde belangrijkste importeur van wapens in 2009 en besteedt 4,3 % van zijn BBP aan defensie. Het geeft met andere woorden jaar na jaar geld uit dat het niet heeft, aan wapens die het niet nodig heeft en dit onder aanmoediging van landen die Griekenland kredieten blijven verstrekken die het niet kan terug betalen. Dezelfde landen die Griekenland verplichten om zwaar te snijden in de sociale overheidsbudgetten. Het is natuurlijk wel handig om wapens te bezitten die inzetbaar zijn tegen de bevolking die op straat komt tegen de strenge besparingsplannen.’

Te zot om los te lopen? Het hangt er maar van af wat je standpunt is en waar je staat in dat geheel. Dit is de ware aard van ons economisch systeem.

Zie hierover de gratis documentaire Debtocracy op http://www.debtocracy.gr/indexen.html

(rechtsboven bij ‘subtitles’ je taal kiezen)

Dank aan BV voor de suggestie 🙂