De voze lijfgeur van radiomaker Lieven Vandenhaute

FacebooktwitterFacebooktwitter

Ik ken het radioprogramma ‘Nieuwe Feiten’ niet, en heb geen mening over Lieven Vandenhaute als radioman. Best mogelijk dat ie goed is. Soit.

Wat ik wel weet, is dat ik zijn tweet, vandaag 26 januari 2014 te lezen in De Standaard op pagina 37, ongemeen platvloers, gemeen en neerbuigend vind.

Sinds kort moet Vandenhaute blijkbaar met het gepeupel op de ochtendtrein zitten. Hierover twitterde de man het volgende:

“Scheten laten, snurken en stinken. Leve de ochtendtrein naar de hoofdstad. Zal wel wennen zeker?”

Altijd goed om weten hoe een radiomaker denkt over het plebs dat hij goed genoeg vindt om naar zijn programma’s te luisteren, maar niet om in zijn buurt te vertoeven.

Wat me zo schokt is niet eens wat hij zegt, maar het gemak waarmee dit zomaar passeert als aanvaardbare praat.

De Standaard schreef er als commentaar bij: “Radiomaker Lieven Vandenhaute is nog niet verzoend met het nieuwe uitzendtijdstip van ‘Nieuwe feiten’.”  Ik mag hopen dat dat sarcastisch bedoeld is.

Ik neem ook elke dag de ochtendtrein naar Brussel, en stel me daar iets anders bij voor. Mensen onder elkaar, goede en slechte, alles bijeen wat ons menselijk maakt.

Hier en daar zitten er waarschijnlijk wel ‘betere’ exemplaren à la Lieven Vandenhaute tussen. Ik wens hen nog vele stinkende uren toe. De krachtigste deodorant is niet in staat om de morele stank te maskeren die van dergelijke mensen uitgaat.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.