Politievakbonden: actiebereidheid blijft groo

Actiebereidheid politievakbonden blijft groot

Actiebereidheid politievakbonden blijft groot (foto: politeantwerpen.be)

FacebooktwitterFacebooktwitter

De politievakbonden hebben hun actie van 24 april 2015 afgelast omwille van de risico-analyse, die voor de politie in het hele land nog steeds op niveau 3 staat. Dat betekent daarom niet dat de actiebereidheid afneemt, stellen de vier vakbonden unaniem.

De grieven van het politiepersoneel zijn langer bekend: de pensioenhervorming en de budgettaire besparingen zijn onverteerbaar. Na een aantal gesprekken is de regering-Michel wel bereid om de geplande 4 procent inlevering op de begroting niet door te voeren.

“Dat betekent dat alles status-quo blijft op een niveau dat voor ons nog steeds onvoldoende is om de politie naar behoren te laten werken’, aldus Jan Adam van ACV-Politie. “Zowel qua aankoop van materiaal als qua afvloeiingen blijven de problemen dezelfde.”

De staking gaat niet door, maar het beloofde gesprek bij de eerste minister samen met de minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wel. Op vrijdag 24 april om 12.30 uur ontvangen zij de vier politievakbonden VSOA, NSPV, ACV en ACOD

“We wachten het resultaat van dat gesprek af om te bepalen wat we verder gaan doen in gezamenlijk overleg. De actiebereidheid bij onze mensen blijft immers groot,” volgens Eric Piqueur van ACOD-Politie.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.