Zo ondervroeg Israël de 16-jarige Ahed Tamimi

the interrogation of ahed tamimi
FacebooktwitterFacebooktwitter

De familie van Ahed Tamimi heeft op 9 april video-opnames verspreid van de ondervraging van Ahed Tamimi door twee Israëlische agenten, zonder de door de Israëlische wet en internationale verdragen verplichte aanwezigheid van een ouder of een advocaat. In de opname is te zien hoe ze wordt bedreigd en geïntimideerd.

De vrijgekomen clip toont de ondervraging van Ahed Tamimi door een politieagent en een agent van de militaire inlichtingendienst op 26 december 2017, één week nadat ze werd aangehouden (ze is dan nog altijd zestien jaar), in het politiestation van Shaar Binyamin.

De agenten pogen haar tot antwoorden aan te zetten wat Ahed consequent weigert. Ze zitten naar haar te roepen, laten haar videobeelden zien van haar familieleden en dreigen er mee familieleden van haar aan te houden als ze blijft zwijgen. Deze ondervragingssessie duurde twee uur, nadat ze de dagen ervoor voortdurend in een onverwarmde cel had gezeten.

Een meer uitgebreide versie van deze ondervraging vind je hier (Arabisch zonder ondertitels) en een uitgetikte vertaling in het Engels van een aantal fragmenten hier.

Lees meer

Ahed Tamimi wordt zondag vrijgelaten: ‘1 mei... Als alles goed gaat – wat onzeker blijft met de uitzonderingsrechtbank van de Israëlische bezetter – komt Ahed Tamimi vervroegd vrij op zondag 29 juli...
Gideon Levy bedankt militaire rechters Ahed en Nar... In een opinie in de krant Haaretz dankt journalist Gideon Levy de drie militaire rechters die het proces tegen Ahed Tamimi hebben voorgezeten. “De BDS...
Israëlische slaat militaire rechter Ahed Tamimi en... Net nadat de militaire rechter Nariman Tamimi, moeder van Ahed, veroordeelde tot 8 maand en een boete voor het filmen van Aheds slag in het gelaat van...
Israël laat onder internationale druk Ahed Tamimi ... De 17-jarige Ahed Tamimi zal binnen vier maanden worden vrijgelaten nadat ze schuldig pleit voor vier van de twaalf aanklachten tegen haar. Haar advoc...
Aanhouding familie wil Ahed Tamimi tot ‘mede... De aanhouding van familieleden van Ahed Tamimi, waaronder het neergeschoten neefje dat de aanleiding was voor haar slag in het gelaat van een bezettin...