Met 30.000 voor Palestina en een einde aan 75 jaar onderdrukking, kolonisering, apartheid, blokkade

Foto: LV

FacebooktwitterFacebooktwitter

Met 30.000 stroomden de sympathisanten van een vrij Palestina samen op het Schumanplein te Brussel, het symbolische hart van de Europese instellingen. Met een vreedzame betoging zonder enig incident toonde Brussel aan Frankrijk en Duitsland dat betogen zonder gewelddadige politieprovocaties en vreedzaam opkomen voor recht en rechtvaardigheid voor het Palestijnse volk hun plaats hebben in een democratie die naam waardig.

“Von der Leyen, u vertegenwoordigt ons niet’ was één van de vele slogans naast de roep om een einde aan de slachting in Gaza en de eis voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en de doorgang van de humanitaire hulpkaravanen. Veel jongeren, veel jonge gezinnen met kinderen. Een beeldverslag.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.