Kritische berichtgeving van de VRT?

FacebooktwitterFacebooktwitter

De VRT wijst er mij op dat ik een en ander op hun website verkeerd heb geïnterpreteerd. Vandaar deze rechtzetting:

Op zijn websitepagina http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/Arabisch%2Bprotest/1.969163 van 23.02.2011 geeft de VRT een korte biografie van de Saoedi-Arabische koning Abdullah.

De VRT is daarin zeer kritisch voor een middelleeuws regime dat qua wreedheid zijn gelijke niet kent in de wereld. Wanneer dan in een aantal andere Arabische landen wordt tussenbeide gekomen voor de bescherming van de mensenrechten, ziet ze in die kennis van de feiten geen noodzaak om de vraag te stellen waarom de NAVO ook daar niet militair ingrijpt.

Het gaat niet om mensenrechten en democratie. De Europese Unie heeft ook geen enkel probleem met islamitisch extremisme. Dat vinden wij hier zelfs heel goed. Wij hebben daar enkel een probleem mee als dat extremisme tegen ons is gericht.

Zie het artikel op deze site ‘Een groot Arabisch leider is heengegaan‘.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.