Interview op Klara over Noam Chomsky

De Essentiële Chomsky

De Essentiële Chomsky

FacebooktwitterFacebooktwitter

EPO publiceert een vertaling van vier boeken van Noam Chomsky, gebundeld als ‘De Essentiële Chomsky’. Klara-journalist Kurt Van Eeghem sprak er over met vertaler Lode Vanoost.

Kurt Van Eeghem interviewde vertaler Lode Vanoost over Noam Chomsky naar aanleiding van het door hem vertaalde boek ‘De Essentiële Chomsky’ in het KLARA-programma ‘Pompidou’ van 14 oktober 2014 (17.00-18.00) (podcast is tot één week na de uitzending beschikbaar)

Het boek De Essentiële Chomsky is verschenen bij EPO. Het boek is ingedeeld in korte, vlot leesbare hoofdstukken, waarin Chomsky uitweidt over een groot aantal thema’s, van de oorlogen in het Midden-Oosten over de opkomst van het christelijk fundamentalisme in de VS tot het belang van sociale organisatie en verzet, meer dan ooit nodig en nuttig in deze tijden.

“De toekomst kan worden veranderd. We kunnen de dingen echter pas veranderen als we minstens begrijpen hoe ze in elkaar zitten. Er zijn wel degelijk veel successen geweest.”

Dat is wat Chomsky doet, hij legt het systeem uit zoals het echt werkt.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.