Brief ceo NMBS Cornu, bewuste provocatie?

Station Charleroi-Sud, dinsdagmorgen 25 november 2014

Station Charleroi-Sud, dinsdagmorgen 25 november 2014

FacebooktwitterFacebooktwitter

Jo Cornu, CEO van de NMBS publiceert andermaal een brief aan zijn personeel onmiddellijk in de pers. De bekendmaking van de brief en zijn inhoud vormen volgens de vertegenwoordigers van het personeel geenszins een aanzet tot herstel van het noodzakelijke vertrouwensklimaat.

Luc Piens (ACV-Transcom): “Tijdens het laatste overleg stelden wij dat het vertrouwen zoek was en dat het personeel geen frontale aanval op zijn statuut zou dulden. Het antwoord dat we eisten van Cornu lezen we nu tot onze verbazing in de pers.”

“Daarmee gaat hij andermaal in tegen onze eis om de interne discussie over de toekomst niet meer via de pers te voeren. Hij antwoordt bovendien niet op onze vragen. Is dit een bewuste provocatie? Deze brief leidt andermaal de aandacht af van de echte verantwoordelijken voor deze destructieve toestand. De voorgestelde besparing van 2,1 miljard euro houdt de NMBS en haar personeel in een wurggreep.”

Jean-Pierre Goossens (ACOD-Spoor): “Deze brief is er gekomen op onze expliciete vraag. Wij wilden immers uitleg bij zijn vorige uitspraken in een interview. Wij zouden immers te duur zijn én inefficiënt. Dit antwoord stelt ons allesbehalve gerust.”

“Hij biedt geen enkele duidelijkheid over onze arbeidsrechten, zoals die verankerd zijn in ons statuut. Dit is niet het excuus dat we verwachten, integendeel. Hij blijft weeral eens zeer vaag. Wij eisen daarom ook een schriftelijk antwoord.”

Bijlages

Brief ceo NMBS Jo Cornu

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.