‘Sorry dat we voor uw betaalde vakantie actie hebben gevoerd’

'Sorry dat we voor uw betaalde vakantie actie hebben gevoerd'

(foto LBC)

FacebooktwitterFacebooktwitter

De ACV-bediendenvakbond LBC-NVK voerde op 18 december 2015 in de luchthaven een ludieke actie om aandacht te vragen voor de verwezenlijkingen van hun sociale strijd. Een groep militanten verontschuldigde zich bij vakantiegangers voor het bestaan van de betaalde vakantie.

Vakantiegangers worden op 18 december 2015 in de luchthaven op de eerste dag van hun kerstvakantie vergast op snoep voor de kinderen en ludieke acties, een gulle kerstman inbegrepen.

Zij doen dat om zich te verontschuldigen dat ze in het verleden dikwijls ‘storende’ acties hebben gevoerd, onder meer voor de vrijwaring van het recht op betaalde vakantie voor iedereen.

Sorry met een knipoog

'Sorry dat we voor uw betaalde vakantie actie hebben gevoerd'
(foto LBC)

LBC-secretaris Tijs Hostyn vat deze actie samen: “We willen op een toffe manier tonen dat een vakbond meer is dan de ongemakken waar de focus nogal snel durft op te vallen. Dit weegt niet op tegen de vele sociale voordelen waar we elke dag allen tezamen van genieten. De betaalde vakantie is daar een mooi voorbeeld van.”

Er zullen nog meerdere soortgelijke ‘sorry-acties’ volgen, kondigt hij nog aan. Het is volgens de LBC de bedoeling om vooroordelen over vakbonden te bestrijden en aan te tonen dat vakbonden al heel wat verwezenlijkt hebben voor alle werknemers.

In het eerste weekend van de kerstvakantie worden veel vakantiegangers op de luchthaven verwacht. Vrijdag 18 december 2015 wordt een topdag met 66.000 toeristen, die van hun betaalde vakantie gebruik maken om op reis te gaan.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.

Lees meer

“Meer personeel”: zorgverstrekkers sla... Met meerdere duizenden trokken de zorgverstrekkers van onze ouders of grootouders door de straten van Brussel om te protesteren tegen het onhoudbare p...
LBC en Bart Staes: “EU parlement, stem niet ... Bediendenvakbond LBC-NVK en Groen EU-parlementslid Bart Staes roepen alle Belgische europarlementsleden op om het CETA-vrijhandelsakkoord tussen Canad...
Vakbonden ballen vuist: derde grote betoging tegen... Vandaag vond een derde grote betoging plaats tegen de regering Michel en haar besparingspolitiek. DeWereldMorgen.be liep mee, schoot beelden en sprak ...
Waarom de spoorbonden kop van Jut zijn De media veroordelen unaniem de aangekondigde NMBS-vakbondsacties van januari 2016. Merkwaardig. Waar er veel kan worden bespaard (overbevolkte, overb...
VRT en NMBS dezelfde strijd? Niet volgens VRT Media, politici en zelfverklaarde experten zijn unaniem: de enige schuldigen voor alles wat misloopt met de trein is het personeel, vooral dan de vakb...