Monsanto-Bayer wordt enorme “monsterlijke” pesticidereus

Monsanto-Bayer wordt enorme "monsterlijke" pesticidereus

(naturalnews.com)

FacebooktwitterFacebooktwitter

Europees Commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager moet binnenkort de aanvraag van Bayer en Monsanto goed- of afkeuren. Deze fusie zal een monster creëren dat de landbouw en de voedselproductie nog meer zal vergiftigen dan nu al het geval is.

Europees Commissaris voor Mededinging Vestager is voormalig Deens liberaal politicus. Zij heeft eerder reeds de fusie van Dow Chemical en DuPont goedgekeurd en die van ChemChina met Syngenta. De grootste fusie moet echter nog komen, die van Monsanto met Bayer.

Door deze fusies goed te keuren toont de Europese Commissie andermaal dat zij een zeer neoliberale visie op de economie verdedigt. Door deze fusies gaat de markt van pesticiden volledig worden gedomineerd door drie enorme bedrijven, die elke vrije concurrentie zullen doden.

Voor de landbouwers betekent dit dat zij zullen worden verplicht hun zaden en bestrijdingsmiddelen bij een van deze drie gigantische bedrijven te kopen, aan de prijzen die deze reuzen aan hen zullen opleggen. Het staat immers zo goed als vast dat de drie nieuwe bedrijven prijsafspraken zullen maken, om de aankoop van hun producten hoog te houden. Samen zullen zij een de facto monopolie hebben over de markt.

Open brief

Tweehonderd organisaties vanuit heel Europa hebben een open brief verzonden aan Vestager, om de fusie van Monsanto met Bayer alsnog tegen te houden. Vestager onderhandelt nu reeds achter gesloten deuren met beide bedrijven.