Yonatan Shapira: Van Israëlische gevechtspiloot tot activist

Yonathan Shapiro
Facebooktwittergoogle_plusFacebooktwittergoogle_plus

Van Israëlische gevechtspiloot tot activist voor de Palestijnse zaak. Hoe gaat dat in zijn werk? We vroegen het aan Yonatan Shapira. Hij is een voormalig kapitein van de Israëlische luchtmacht. In 2003 tekende hij samen met 27 andere piloten een brief waarin ze besloten niet langer mee te werken aan luchtaanvallen in de Palestijnse gebieden. Sindsdien werkt hij actief mee aan de BDS-beweging en heeft hij ook deelgenomen aan een Gaza-Flotilla.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.

Lees meer

Bezettingsrechtbank Israël durft geen openbaar pro... De militaire bezettingsrechter heeft beslist alle media de toegang te ontzeggen tot het proces tegen de 17-jarige Palestijnse Ahed Tamimi, dat na weke...
Israël zet een volgende stap in zijn Zuid-Afrikaan... De regering van Israël heeft leden en activisten van 20 internationale organisaties die de BDS-boycot steunen de toegang tot het land verboden. Daarme...
De meest verzwegen verhalen van 2017 (deel 1): de ... Teveel levensbelangrijke verhalen bleven onder de radar. Ze zouden elke week op de voorpagina moeten staan, maar ze halen nauwelijks een kolommetje ac...
VN waarschuwt 150 bedrijven actief in de bezette P... De VN-Hoge Commissaris voor de Mensenrechten heeft een brief gezonden naar 150 buitenlandse en Israëlische bedrijven, omdat zij actief zijn in de ille...
Israël doodsbang voor Corbyn als Eerste Minister De Joods-Israëlische activist Miko Peled heeft op de jaarlijkse Labour-partijconferentie in Brighton gewaarschuwd dat Israël alles zal doen wat in zij...