Yonatan Shapira: Van Israëlische gevechtspiloot tot activist

Yonathan Shapiro
FacebooktwitterFacebooktwitter

Van Israëlische gevechtspiloot tot activist voor de Palestijnse zaak. Hoe gaat dat in zijn werk? We vroegen het aan Yonatan Shapira. Hij is een voormalig kapitein van de Israëlische luchtmacht. In 2003 tekende hij samen met 27 andere piloten een brief waarin ze besloten niet langer mee te werken aan luchtaanvallen in de Palestijnse gebieden. Sindsdien werkt hij actief mee aan de BDS-beweging en heeft hij ook deelgenomen aan een Gaza-Flotilla.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.

Lees meer

Israëllobby VS: “Culturele boycot BDS werkt ... In een vertrouwelijk rapport stelt een pro-Israël-organisatie in de VS dat de culturele boycot van BDS een nog grotere impact heeft dan werd gevreesd....
De Israël-lobby in de VS beschouwt de strijd in Eu... In januari 2017 pakte Al Jazeera uit met een onthullende documentaire over de Britse Israël-lobby. Eenzelfde reportage over de lobby in de VS bleef ee...
Kritiek op het Israëlische bezettingsleger is geen... De Israëlische pers probeert rond een opiniestuk op de website www.dewereldmorgen.be een antisemitisme-rel te creëren. Een 'bezorgd burger' heeft in B...
Israëlische organisatie mensenrechten B’Tsel... Op dezelfde dag dat Joods Actueel via een 'bezorgd burger' klacht indiende voor beweerd anti-semitisme tegen vakbondsverantwoordelijke Robrecht Vander...
Bezettingsrechtbank Israël durft geen openbaar pro... De militaire bezettingsrechter heeft beslist alle media de toegang te ontzeggen tot het proces tegen de 17-jarige Palestijnse Ahed Tamimi, dat na weke...