Yonatan Shapira: Van Israëlische gevechtspiloot tot activist

Yonathan Shapiro
FacebooktwitterFacebooktwitter

Van Israëlische gevechtspiloot tot activist voor de Palestijnse zaak. Hoe gaat dat in zijn werk? We vroegen het aan Yonatan Shapira. Hij is een voormalig kapitein van de Israëlische luchtmacht. In 2003 tekende hij samen met 27 andere piloten een brief waarin ze besloten niet langer mee te werken aan luchtaanvallen in de Palestijnse gebieden. Sindsdien werkt hij actief mee aan de BDS-beweging en heeft hij ook deelgenomen aan een Gaza-Flotilla.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.

Lees meer

De Israël-lobby in de VS beschouwt de strijd in Eu... In januari 2017 pakte Al Jazeera uit met een onthullende documentaire over de Britse Israël-lobby. Eenzelfde reportage over de lobby in de VS bleef ee...
Kritiek op het Israëlische bezettingsleger is geen... De Israëlische pers probeert rond een opiniestuk op de website www.dewereldmorgen.be een antisemitisme-rel te creëren. Een 'bezorgd burger' heeft in B...
Israëlische organisatie mensenrechten B’Tsel... Op dezelfde dag dat Joods Actueel via een 'bezorgd burger' klacht indiende voor beweerd anti-semitisme tegen vakbondsverantwoordelijke Robrecht Vander...
Bezettingsrechtbank Israël durft geen openbaar pro... De militaire bezettingsrechter heeft beslist alle media de toegang te ontzeggen tot het proces tegen de 17-jarige Palestijnse Ahed Tamimi, dat na weke...
Israël zet een volgende stap in zijn Zuid-Afrikaan... De regering van Israël heeft leden en activisten van 20 internationale organisaties die de BDS-boycot steunen de toegang tot het land verboden. Daarme...