Staatsgreep Bolivia toont ware gelaat: bloedbad is begonnen

De eerste vijf doden in Cochabamba worden door medestanders weggedragen. Foto: screenshot Twitter @LaRazon_Bolivia

FacebooktwitterFacebooktwitter

Wat de mainstream media ontkenden wordt gruwelijk bewezen. De extreem-rechtse staatsgreep in Bolivia door de racistische elite toont zijn ware gelaat: het bloedbad is begonnen. Leger en politie houden met alle middelen de marsen naar La Paz tegen. Vijf doden in Cochabamba werden reeds bevestigd door persagentschap ANF. Er werden tevens tientallen zwaargewonden afgevoerd.

De doden hebben een naam, zij zijn geen cijfers. Verder alleen de eerste beelden zonder verdere commentaar, er zijn toch geen woorden voor… (de redactie kent de bronnen van deze beelden, die allen in Cochabamba werden opgenomen op 15 november 2019). Verdere commentaar volgt. UPDATE zaterdag 16 november om 16:30 uur: het officieel erkende cijfer is nu 19 doden. UPDATE 16:45 uur 23 doden.

Juan López

Omar Calle

Emilio Colque

César Cipe

Eén nog niet geïdentificeerde man

 

 

 

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.