Bernie Sanders stapt waardig terug, zijn strijd gaat onverminderd verder

Foto: screenshot YouTube Brut/berniesanders.com

FacebooktwitterFacebooktwitter

Bernie Sanders stopt met zijn campagne als presidentskandidaat voor de Democraten. Hij stapt waardig terug, maar zijn strijd gaat onverminderd door.

Sanders heeft het partijpolitieke landschap van de VS grondig door elkaar geschud. Thema’s die voor de ‘corporate elite‘ taboe waren worden door meer en meer politici, organisaties en bewegingen overgenomen. “Samen zullen wij de strijd voor openbare gezondheidszorg winnen.”

“Samen hebben wij het Amerikaanse geweten getransformeerd over wat voor natie wij kunnen worden. Samen hebben wij enorme stappen genomen in de strijd voor economische en sociale rechtvaardigheid, raciale rechtvaardigheid en leefmilieurechtvaardigheid.”

Al zijn dank gaat uit naar de honderdduizenden Amerikanen die zijn campagne hebben mogelijk gemaakt. “Not me, but us”.

Hij herhaalde een citaat van Nelson Mandela dat hij tijdens zijn toespraken meermaals gebruikte: “Het lijkt altijd onmogelijk, tot het gedaan wordt”.

Deze toespraak is historisch. Sanders zegt het allemaal, alles waar niet alleen de bevolking van de VS maar de hele wereld voor staat. Dit is de leider die zijn land nodig heeft.

Verdere commentaar kan even wachten.

We laten hem zelf spreken. Zijn volledige toespraak duurt 13 minuten – geen seconde te lang.

LIVE: Bernie Sanders announces drop out of presidential campaign

LIVE: Bernie Sanders has just announced he is dropping out of the presidential race. Happening now, he leaves a message to his supporters.

Geplaatst door Brut News op Woensdag 8 april 2020