Nederlandse bestaanszekerheid, Israëlisch kinderkoor, CNN-journaliste en ‘antisemitisme’ volgens Israëllobby

Liedjes zingen of hoe zionisten hun kinderen leren te haten... Screenshot YouTube

FacebooktwitterFacebooktwitter

Nog steeds Tegendraads Kijkvoer over Gaza, met Israëlisch kinderkoor dat lied over Gaza zingt. Vreselijk voor kinderen om met zoveel haat op te groeien. Verder een Egyptische blogster laat een CNN-journaliste sprakeloos, ‘antisemitisme’ volgens de Israëllobby maar ook even aandacht voor dingen dichter bij huis na de Nederlandse verkiezingen.

 

Foto: jacobin.nl

In de jaren 1960-1970 was bestaanszekerheid een links thema. Tijdens de recente Nederlandse verkiezingen was het Pieter Omtzigt die met zijn centrumrechtse Nieuw Sociaal Contract dat onderwerp opeiste. Net nu is een linkse invulling van bestaanszekerheid harder nodig dan ooit, ook in België. Stof tot nadenken voor de Belgische linkse partijen door het magazine Jacobin.

 

 

 

Foto: Jewish Voice for Peace

The Anti-Defamation League (ADL) stelt zich voor als een organisatie die antisemitisme in de VS bestrijdt door incidenten te rapporteren aan de overheid. In werkelijkheid is het een van de zionistische Israëllobby’s in de VS. ADL ziet een sterke stijging in antisemitische incidenten in de VS, maar die toename blijkt hoofdzakelijk te bestaan uit pro-Palestijnse protestacties, waar ook veel Joden aan deelnemen. Dit gebeurt ook in de EU. Deze aanpak schaadt de echte strijd tegen antisemitisme, maar dat deert zionisten niet in dit artikel van The Intercept.

 

Een Israëlisch kinderkoor zong op 19 november 2023, terwijl het dodental in Gaza de 10.000 overschreed, waaronder 4.000 kinderen,  “Wij willen iedereen vernietigen in Gaza” op de nationale zender Kan. Na het even op zijn YouTube en X-account te plaatsen heeft de zender de uitzending verwijderd. Electronic Intifada voorzag het van Engelse ondertitels.

 

 

De Egyptische podcaster Rahma Zein liet vanuit de Egyptische grensovergang Rafah naar Gaza CNN-journaliste Clarissa Ward sprakeloos over haar vooringenomen berichtgeving over Palestina (zie 15:33 in deze YouTube). “Ik zou haar niet zo mogen berispen, zij is immers slechts een middelmatig nieuwsanker, een marionet.” Verder ontmaskert zij ook de bewering dat het Al-Shifa hospitaal een Hamas-commandocentrum was.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.