Anja Meulenbelt schreef ‘Nooit Meer is Nu’ over Palestijns verzet tegen 75 jaar Israëlisch kolonialisme

Anja Meulenbelt: 'Nooit Meer Is Nu'. Foto: Youna Mulock Houwer

FacebooktwitterFacebooktwitter

Anja Meulenbelt kon het niet langer aanzien hoe media en politiek naar 7 oktober kijken, zonder 75 jaar kolonialisme te zien. Zij schreef haar verontwaardiging neer in haar nieuwe boek ‘Nooit Meer Is Nu’. Waarom dit boek? We gingen het haar vragen in Amsterdam.

“Hoe kunnen wij naar 7 oktober kijken zonder de 75 jaar die er aan voorafgingen te zien? Weten wij daar echt zo weinig over? Zou het niet langzamerhand tijd worden dat de Nederlandse en Europese politiek de verantwoordelijkheid nemen die al zoveel jaren eenvoudig wordt ontkend. Laat dat eindelijk hardop gezegd worden. Daarom heb ik ‘Nooit Meer Is Nu’ geschreven.”

(voor Nederlandstalige ondertitels, klik op icoon onderaan rechts, 10:38):

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.