Lof voor interview Hasna Ankal met Farid Esack

Hasna Ankal

Hasna Ankal (foto MO.be)

FacebooktwitterFacebooktwitter

Een interview van Hasna Ankal voor DeWereldMorgen.be krijgt een eervolle vermelding van ‘Closer Trofee’. In het artikel ‘Moslims gebruiken het Nederlands voor eigen visie op bevrijding’ interviewt Ankal de Zuid-Afrikaanse islamitische bevrijdingstheoloog Farid Esack.

De blog religionresearch.org verzamelt informatie voor onderzoekers van religies, waar academici elkaar kunnen vinden en kennis delen, relevante topics bediscussiëren en elkaar op de hoogte houden van relevante evenementen. Elk jaar kent de organisatie een Closer Trofee toe voor de beste blog/nieuws- of achtergrondartikel of opinie over religie van het voorbije jaar.

De prijs voor 2014 gaat naarAnd your God is still Allah? van Ibtissam Abaaziz, Miriyam Aouragh en Mariam El Maslouhi. Een eervolle vermelding gaat naar het artikel van Farid Esack ‘Moslims gebruiken het Nederlands voor eigen visie op bevrijdingdat op 21 oktober 2014 op DeWereldMorgen.be verscheen.

Religionresearch.com licht zijn keuze als volgt toe:

“Bij de conferentie ‘Verzet is halal’ op 18 oktober in Antwerpen, georganiseerd door Motief vzw, was de islamitische bevrijdingstheoloog Farid Esack uit Zuid-Afrika één van de sprekers. Hij vertelde hoe moslims inspiratie kunnen putten uit hun religie om zich te verzetten tegen onderdrukking. Hij vindt verzet niet enkel halal, maar zelfs verplicht en gaf vanuit zijn ervaring een paar adviezen.

Het is een mooi interview met een man die in Nederland wel wat aandacht heeft gehad, maar dat is toch al weer even geleden. Hij is relevant en actueel en waarom dat zo is komt uitstekend naar voren in het interview met Hasna Ankal.”

U kan het interview van Hasna Ankal met Farid Esack hier herlezen. Hasna Ankal is columniste bij MO!. Zij publiceert ook op DeWereldMorgen.be (zie haar profiel hier) en op haar persoonlijke blog

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.