Günther Blauwens (ACOD-Spoor): “Mijn spoorhart bloedt als ik zie hoe dit wanbeleid de reizigers élke dag gijzelt”

FacebooktwitterFacebooktwitter

Günther Blauwens is algemeen secretaris van ACOD-Spoor, de sector van het ABVV die de belangen van het spoorpersoneel verdedigt. De staking van 29 november is een tweede waarschuwing aan de regering dat het zo niet langer kan.

“Onze spoormensen kunnen in deze omstandigheden onze reizigers niet de kwaliteitsvolle dienstverlening bieden waar ze recht op hebben. Mijn hart van dertig jaar spoormens bloedt als ik zie hoe onze reizigers, onze medeburgers elke dag worden gegijzeld door dit wanbeleid, verwaarloosde stations, te late, te volle, te vuile, te korte of afgeschafte treinen door het gebrek aan personeel en materiaal.”

“Het kan zo niet langer. Dit is het gevolg van tientallen jaren desinvestering in het spoor. Minister Gilkinet had mooie intenties maar krijgt het niet gedaan de middelen te bieden om zijn beloften waar te maken. Hij heeft niet de steun van alle regeringspartijen.”

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.