Bruno Tersago: “De treinramp heeft zware gevolgen voor het Griekse politieke systeem”

Station Larissa

FacebooktwitterFacebooktwitter

DeWereldMorgen.be sprak met Bruno Tersago, die meer dan 20 jaar in Athene woont. De informatie die hij hier in amper 25 minuten samenbalt brengt de ene na de andere vreselijke waarheid aan het licht. Dit moest ooit gebeuren.

Een ontnuchterend gesprek, Griekenland, Europa in de 21ste eeuw… Deze ramp zal zware politieke gevolgen hebben voor het Griekse politieke bestel.

(klik op de tijdcodes voor het betreffende segment, en meer):

00:00 – Inleiding, 01:28 – Hoe staat het ter plaatse in Larisa? 02:17 – Slachtoffers begraven in verzegelde kisten, 04:06 – Jarenlange verwaarlozing spoorveiligheid, 08:02 – De eerste minister schuift de schuld nog voor enig onderzoek op één stationschef, 08:37 – Bezoek eerste minister aan ‘nieuwe’ niet werkende seincentrale in Larisa, 09:07 – Spoorstakingen jarenlang verboden door de regering, 10:45 – Twee treinen rijden 12 minuten op hetzelfde spoor, 11:26 – Na hevige protesten vakbonden/studenten biedt de eerste minister zijn excuses aan, 14:41 – Onderzoekscommissie gecompromitteerd nog voor ze begint, 18:27 – De grote media volgen de lijn ‘het is de stationschef’, 22:30 – 700 miljoen € EU-steun voor investering in spoorveiligheid ‘spoorloos’, 23:15 – Verkiezingen van 9 april 2023 waarschijnlijk uitgesteld

(klik op het icoon ‘Ondertitels’ onderaan rechts in beeld)

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.