Catastrofaal buitenlands beleid, Biden is Trump, criminalisering daklozenzorg, Israël vermoordde ook eigen burgers 7 oktober

Foto's: zie artikel

FacebooktwitterFacebooktwitter

Bijna vier maanden reeds is Gaza het morele pijncentrum van de wereld. Terwijl de grote westerse mainstream media blijven volharden in ontkenning van context en geschiedenis van de genocide gaan alternatieve media door met het uitbrengen van de echte feiten.

Amerikaans professor internationale betrekkingen aan de University of Chicago is allesbehalve een linkse rakker, maar een nuchtere observator van de feiten. Zijn oordeel is vernietigend: het buitenlands beleid van zijn eigen land is catastrofaal en brengt de wereld op de rand van een grote oorlog op alle fronten. Het VS-machtssysteem kan de veranderende wereldorde nog enkel beantwoorden met brutale militaire vernietiging.

 

Joe Biden versus Donald Trump. Foto’s: Greg NASH/thehill.com

In 2020 was het alle hens aan dek om president Donald Trump te weerhouden van een rampzalige tweede termijn. Zijn opvolger Joe Biden deelt zijn sloganeske retoriek niet, maar is inhoudelijk alles wat van Trump gevreesd werd: een genocidaal monster dat racistisch geweld en misdaden tegen de mensheid zaait over heel de wereld met zijn roekeloos buitenlandbeleid dat te allen prijze de hegemonie van de VS over de wereld wil vrijwaren tegen de veranderende wereldorde in.

 

Foto: thecradle.co

De mainstream media blijven shtum over de toenemende bewijzen dat Israël op 7 oktober 2023 zelf talloze eigen burgers heeft omgebracht, liever dan ze als gijzelaars te zien vertrekken. Vreemd genoeg zijn de bewijzen niet alleen beschikbaar op alternatieve media als The Cradle maar circuleren ze ook vrij op de media in Israël zelf. Niet zo in onze ‘vrije’ media …

 

Pastoor Chris Avell (l) met zijn advocaat Jeremy Dys pleit onschuldig voor 17 beschuldigingen. Foto: First Liberty Institute

Tussen al de ellende in Gaza door is het ook ijskoude winter voor honderdduizenden medemensen, ook in het rijkste land op aarde. In de staat Ohio wordt een parochiepriester vervolgd omdat hij zijn kerk gratis openstelt voor daklozen die door de lokale overheid van de stad Bryan verjaagd waren. Die vervolging baseert zich op een reglement van ruimtelijke ordening dat commercieel verhuren van woonruimte verbiedt in bepaalde stadswijken.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.