“The Counter onderzoekt je vragen over Belgische bedrijven in bezet Palestina”

OIP in Oudenaarde, eigendom van Israelisch wapenbedrijf Elbit Systems. Foto: LV

FacebooktwitterFacebooktwitter

De Nederlandse organisatie ‘Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen’ (SOMO) onderzoekt hoe bedrijven het internationaal recht en de mensenrechten (niet) respecteren, o.a. in de bezette Palestijnse gebieden. Lydia de Leeuw: “Je kan terecht met je vragen over illegale activiteiten van Belgische bedrijven in bezet Palestina op onze helpdesk The Counter”.

Je kan met al je vragen terecht bij SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen), Nederlandse organisatie met 50 jaar onderzoeksexpertise naar bedrijfsstructuren en productieketens van verdachte bedrijven. Informatie over bedrijven actief in de bezette gebieden vind je in deze VN-database.

Onderzoeker Lydia de Leeuw legt uit wat SOMO doet voor wie meer wil weten over betrokkenheid van Belgische bedrijven bij collaboratie aan de kolonisatie van bezet Palestina (voor ondertitels, klik op icoon onder rechts in beeld) (totaaltijd 15:53):

00:00    Intro

01:06    Wat doet de Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO)?

08:06    VN-database over verdachte bedrijven actief in de bezette gebieden

14:38    The Counter is de SOMO-helpdesk voor onderzoek van verdachte bedrijven

Zie ook deze video’s:

Business as usual in Palestine? 

Breaking the systems of corporate power – SOMO 50 years 

Vredesactivisten blokkeren bedrijf OIP in Oudenaarde dat collaboreert met genocide in Gaza

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.