Nigel Williams: Thatcher heeft een nieuw soort fascisme ingevoerd

Thatcher pays police to starve kids

(foto indymedia.org.uk)

FacebooktwitterFacebooktwitter

Het Radio-1 programma ‘Nieuwe feiten’ van maandag 8 april 2013 liet stand-upcomedian Nigel Williams aan het woord over Margaret Thatcher. Hij gaf een keihard oordeel. Een selectie van citaten uit dit interview dat je volledig kan beluisteren in de audiolink hieronder:

Dit is de vrouw die Nelson Mandela als een terrorist bestempelde … die 8 Ierse gevangenen liet doodhongeren … die 500 onschuldige Argentijnse mariniers de dood heeft ingejaagd … die Pinochet verwelkomde.

De daklozen zijn toegenomen (onder haar bestuur), ze is gestopt met het bouwen van sociale woningen.

Tony Blair is haar light-versie …

Zo was zo anticommunist maar tijdens de mijnwerkersstakingen is ze steenkool gaan kopen in het toen nog communistische Polen …

Mijn vader – die nog in de Tweede Wereldoorlog heeft gevochten – moest als gepensioneerde plots met nog minder dan 100 euro per week rondkomen … ze zat geen kloten in met de gewone mens.

Vraag: Wat met de etiquette om na het overlijden van een persoon alleen maar goede dingen te zeggen?

Dat is bullshit. Ik heb niks goeds over haar gezegd toen ze leefde, waarom zou ik het nu zeggen?

Ze heeft de scheidingslijn heel duidelijk gemaakt. Engeland is altijd al een klassenmaatschappij geweest. Zij heeft de maskers afgeworpen en getoond wat voor mensen zij (de conservatieven) zijn.

Typisch dat dit gesprek aan bod kwam in een nieuwtjesprogramma maar niet in nieuwsprogramma’s zoals Terzake … te eerlijk misschien?

Zeer aanbevelenswaardig interview. Je kan het hier beluisteren:

http://www.radio1.be/programmas/nieuwe-feiten/over-de-doden-niets-dan-goeds

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.