Anti-WikiLeaks film ‘Fifth Estate’ grootste flop van 2013

Hoofdredacteur van de New York Times Bill Keller schept op over zijn dagelijkse telefoontjes met hoge pieten van de Amerikaanse regering en zijn beslissing om de massale spionage van de NSA dood te zwijgen

Hoofdredacteur van de New York Times Bill Keller schept op over zijn dagelijkse telefoontjes met hoge pieten van de Amerikaanse regering en zijn beslissing om de massale spionage van de NSA dood te zwijgen (still Mediastan)

FacebooktwitterFacebooktwitter

Het zwaar door de filmindustrie gepromote anti-WikiLeaksgedrocht ‘The Fifth Estate’ is door het zakenblad Forbes uitgeroepen tot grootste flop van 2013.

De productie van de film heeft 20,6 miljoen euro gekost. Tot nu heeft de film 4,4 miljoen euro opgebracht.

De film met superster Benedict Cumberbatch heeft met andere woorden een schamele 21 procent van de kostprijs opgebracht. In Groot-Brittannië zijn een schamele 50.000 tickets verkocht.

Dat is ongeveer evenveel als het aantal personen die de WikiLeaks-film Mediastan zagen in het eerste weekend dat de film in hetzelfde land via internet te zien was. Je kan deze zeer aanbevolen film nog altijd zien, via deze link.

De trailer van Mediastan:

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.