Roger Waters, VS-bevolking willen wapenstilstand, Biden wil genocide en nog steeds gruwel in Oost-Congo

Fotocollage: dwm

FacebooktwitterFacebooktwitter

Tegen de dagelijkse stormvloed aan eenzijdige berichtgeving in schaart de publieke opinie wereldwijd zich volledig achter de legitieme strijd voor zelfbeschikking van het Palestijnse volk. De feiten zijn voor een normale mens met het hart op de juiste plaats duidelijk genoeg. Ondertussen mogen we niet vergeten dat in Oost-Congo al dertig jaar een bloedige burgeroorlog woedt die wordt gevoed door Westerse mijnbouwbedrijven in samenspraak met lokale corrupte machthebbers.

Roger Waters, iconisch brein achter de legendarische groep Pink Floyd, is reeds lang politiek activist met een uitgesproken mening. Zijn bekendheid geeft hem een forum, dat de mainstream media en de politieke elite niet bevalt. Eerder dan zijn argumenten te counteren beschuldigen ze hem van ‘antisemitisme’ voor zijn steun aan de strijd voor zelfbeschikking van het Palestijnse volk. Hier geeft hij zijn ongezouten mening in een boeiend gesprek met Abby Martin van The Empire Files (54:39)

 

Manifestatie voor het Witte Huis. Foto: Ted Eytan/CC BY-SA 2:0

De publieke opinie staat wereldwijd achter de strijd voor zelfbeschikking van het Palestijnse volk en valt niet voor de dagelijkse propaganda waarin de dader als het ‘slachtoffer’ word voorgesteld, tot in de VS. Ondanks de eenzijdige pro-Israël barrage van hun media staat een meerderheid van de mensen in de VS achter een onmiddellijk staakt-het-vuren. Een kort overzicht van de cijfers van een recente poll door AntiWar.com.

 

 

Protest in Londen. Foto: Alisdare Hickson/CC BY-SA 2:0

Laat je niet misleiden door de retoriek van president Biden en zijn minister van buitenlandse zaken Anthony Blinken. Zij staan volledig achter de ongebreidelde voortzetting van de genocide in Gaza. Ze merken ook wel dat de kiezers hun medeplichtigheid doorhebben en lanceren nu terug een oproep naar de al lang zinloze tweestatenoplossing. Zij kunnen de gruwel in Gaza binnen de minuut doen stoppen maar willen dat niet. Opnieuw een stevige analyse van Jonathan Cook in Middle East Eye vanuit Nazareth, Israël.

 

Vluchtelingenkamp in de provincie Noord-Kivu. Foto: Blaise Sanyila/UNHCR

Hoe vreselijk de genocide in Gaza ook is, we mogen niet vergeten dat ergens ver van hier in een onwit land al bijna dertig jaar een afgrijselijke burgeroorlog woedt, ten bate van de mineralen in onze gsm’s en laptops. Op dit ogenblik zwerven meer dan 7 miljoen mensen, gezinnen, kinderen door de bossen van Oost-Congo, meer dan alle Vlamingen samen. De wereld kijkt passief toe, terwijl onze mijnbouwbedrijven de winsten binnenrijven. Een overzicht van Peoples Dispatch.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.