Palestijnse muurkunst, Washington Post ontmaskerd, VS riskeren uitslaande oorlog, Westerse hubris over China…

Kunstenares Amal Abu Al-Salah beschildert ruïnes in Rafah. Screenshot Unicorn Riot

FacebooktwitterFacebooktwitter

Net voor het weekend verzamelen we het beste wat we lazen en zagen in de internationale alternatieve media. Aandacht deze keer voor schoonheid te midden de gruwel in Gaza, maar ook voor misinformatie door de Washington Post, Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië en de dreiging tegen China.

De onwrikbare weerbaarheid van het Palestijnse volk is inspirerend voor heel de wereld. Na 75 jaar ondergaat dit volk een genocide en nog buigen zij niet. De 26-jarige artieste Amal Abu Al-Salah beschildert kapotgebombardeerde huizen en puin met muurschilderingen. Bekijk zeker het filmpje in deze weblink van de alternatieve VS-website Unicorn Riot (zie ook de screenshots onderaan deze Tegendraadse rubriek).

 

 

 

De Washington Post maakt zich zorgen over de impact van de kleine Palestijnse website Electronic Intifada, omdat die website keer op keer de leugens en verdraaiingen van deze topkrant ontmaskert. Met een modderartikel vol leugens en insinuaties, geschreven met de hulp van de Israëllobby in de VS, probeert de krant daarom Electronic Intifada verdacht te maken, maar slaagt er alleen in de website bij een breed publiek bekend te maken. Een schot in eigen voet.

 

Nancy Pelosi. Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2:0 – Joe Biden. Foto: whitehouse.gov/CC BY-SA 3:0

De Australische blogster Caitlin Johnstone wordt een vaste waarde in onze rubriek Tegendraads Leesvoer. Zij wikt haar woorden niet: ‘Democraten zijn demente genocidale oorlogssletten’. Zonder dat er enig bewijs is voor Iraanse betrokkenheid bombardeert president Biden dit weekend Iraanse doelwitten in Syrië als wraak voor de dood van drie VS-soldaten in een illegale militaire basis die ISIS in Syrië ondersteunt.

 

De Singaporese diplomaat en hoogleraar internationale politiek Kishore Mahbubani legt in amper 12 minuten uit waarom het Westen compleet de bal misslaat in zijn relaties met China en zo de afspraak met de geschiedenis mist. Liever dan de Chinese economie als de grootste ter wereld te erkennen riskeert het Westen een wereldoorlog in de Zuid-Chinese Zee. Alles voor het behoud van een illusoire Westerse werelddominantie, terwijl de rest van de wereld het niet langer neemt.

 

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.