Maak kennis met de vele Joden die de genocide door Israël veroordelen

'Joods Blok zegt 'stop de genocide' tijdens een betoging in Londen. Screenshot: DoubleDown News

FacebooktwitterFacebooktwitter

Gaza blijft prominent op onze dagelijkse nieuwslijn, maar we bieden nog zoveel meer informatie in deze ‘Tegendraads Kijkvoer’. Ilan Pappé voorspelt de morele implosie van het zionisme. Yanis Varoufakis veroordeelt Europese collaboratie met de genocide. Maak vooral kennis met de vele Joodse stemmen die de mainstream media u besparen: Joden die de genocide veroordelen. Met als toemaatje een master class over de wereldeconomie.

 

 

Tijdens de frequente massale pro-Palestijnse betogingen in Londen – volgens De Morgen ‘meerdere duizenden’ over 300.000 betogers – tonen steeds grote groepen Britse Joden hun solidariteit met Palestina ‘omdat wij Joden zijn’. Luister hier mee naar wat zij te vertellen hebben. Zij komen in de Britse media nooit aan bod. Het is hier even erg. Wanneer was voor het laatste iemand van de organisatie Een Andere Joodse Stem in een VRT-programma welkom?

 

 

Grieks politicus Yanis Varoufakis is in Griekenland aan een politieke comeback bezig, ook al boycotten de Griekse commerciële media hem volledig. Hij roert zich ook terug over wat in de rest van de EU gebeurt. Dat hij zeer kritisch staat tegenover het sociaal-economisch beleid van de EU hoeft hier geen betoog. Zijn oordeel over het buitenlands beleid van de EU is ronduit vernietigend: “Europa is medeplichtig aan de genocide in Gaza”.

 

 

Joods-Israëlisch historicus Ilan Pappé komt regelmatig aan bod op onze nieuwslijn, in artikels, interviews en recensies van zijn boeken. De auteur van het essentiële boek De Etnische Zuivering van Palestina ziet in de genocide het einde van het zionistisch project. In dit lange interview legt hij uit dat we getuige zijn van het begin van de implosie van het zionisme onder het gewicht van zijn morele ontaarding en interne contradicties.

 

 

In zijn programma Geopolitical Economy brengt Ben Norton de analyses die DeWereldMorgen dolgraag zelf zou brengen als wij daar middelen en mensen voor zouden hebben. Met uw aller steun kan het nog komen. Voorlopig doen we het met Ben’s Engelstalige YouTube video’s. Je kan naar een van de subthema’s gaan via de tijdcodes in de commentaar onder de video’s of door te scrollen op de rode tijdslijn onderaan in beeld. Dit is een master class over de échte wereldeconomie. Essentiële kennis als eerste stap in de strijd voor de omverwerping van een systeem dat het voortbestaan van de mensheid bedreigt.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.