200ste maandagwake Comité Free Assange Belgium, Muntplein, Brussel

Elke maandag om 17:00 uur op het Muntplein te Brussel. Screenshot dwm

FacebooktwitterFacebooktwitter

Zolang Julian Assange in de Britse ‘maximum security Belmarsh Prison’ gevangen gehouden wordt om uitgeleverd te worden aan de VS, 200 weken reeds houdt het Comité Free Assange Belgium elke maandag om 17 uur een wake aan het Muntplein te Brussel. Wie de persvrijheid belangrijk vindt, kom eens langs op de volgende wake.

200 weken reeds wordt Julian Assange in de Britse maximum security Belmarsh Prison gevangen gehouden op verzoek van de VS. De VS-regering wil hem uitgeleverd zien aan een militaire rechtbank voor het uitbrengen van oorlogsmisdaden door VS-soldaten in Irak.

Deze rechtbank laat geen verdediging van algemeen belang toe, hoort getuigenissen en geeft de jury ‘bewijsmateriaal’ die de verdediging niet mag zien of horen. Assange riskeert 175 jaar gevangenis, oftewel: levenslang.

Sinds 200 weken houdt het Comité Free Assange Belgium elke maandagavond om 17:00 uur een wake op het Muntplein te Brussel. Massale en oorverdovend stille afwezige is elke week de Belgische pers. Na tien jaar vervolging weigeren de media het belang van deze zaak in te zien of er over te publiceren.

Journalisten die nu nog steeds beweren dat het lot van Julian Assange geen aandacht verdient, zijn de titel ‘journalist’ onwaardig.

Julian Assange is de permanente kiezelsteen in de schoen van elke journalist.

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.