Noam Chomsky sprak met Lode Vanoost over Palestina, de Republikeinen en hun held Victor Orban

Noam Chomsky tijdens Occupy. Foto: Andrew Rusk

FacebooktwitterFacebooktwitter

In dit tweede uittreksel van 6:19 minuten uit het interview van 10 juni 2022 spreekt Noam Chomsky onder meer over de voortdurende bezetting van Palestina. “We worden verondersteld bezorgd te zijn over de Russische bezetting van Oekraïne, maar de bezetting van Palestine duurt al 50 jaar”.

“De Republikeinen bewonderen Hongaars eerste minister Viktor Orban en willen net als hij de democratie in eigen land vernietigen, door het stemrecht in te perken. Dit gebeurt niet in Andorra of Luxemburg, maar in het machtigste land ter wereld.”

(voor NL ondertitels, klik op icoon ondertitels onderaan rechts in beeld)

Artikel oorspronkelijk verschenen in DeWereldMorgen.be.